Private 5G

5G Private APN: De Toekomst van Mobiel Breedband voor Bedrijven

De introductie van 5G markeert een nieuwe era in mobiele netwerken. Met zijn ongekende snelheid, verhoogde datacapaciteit en verbeterde stabiliteit, biedt 5G veelzijdige mogelijkheden, zowel voor tijdelijke als voor back-up verbindingen. Toch zijn er enkele belangrijke overwegingen bij het implementeren van 5G, zoals de dekking van mobiele netwerken op en rond uw locaties en het dataverbruik van mobiele toepassingen.

Wat is een Private-APN?

Een APN (Access Point Name) fungeert als toegangspunt voor mobiele apparaten om verbinding te maken met het internet. Voor datagebruik via een mobiel apparaat is een verbinding met een APN vereist. Een Private-APN stelt een mobiel apparaat in staat zich aan te melden op een beveiligd bedrijfsnetwerk, waardoor het dataverkeer niet meer via het kwetsbaardere openbare netwerk verloopt. Bovendien is een Private-APN op maat te configureren, zodat alle verbonden apparaten automatisch profiteren van de ingestelde beveiligingsregels.

Waarom kiezen voor een Private-APN?

Een Private-APN is een afgeschermd mobiel netwerk, exclusief toegankelijk voor de mobiele abonnementen die uw organisatie afneemt. Dit biedt maximale bescherming tegen de kwetsbaarheden van mobiele apparaten die via het internet verbonden zijn. Indien internettoegang toch noodzakelijk is, kan dit gecontroleerd plaatsvinden via een cloud firewall, die juw mobiele apparaten optimaal beschermt tegen online bedreigingen.

Met het 5G Private-APN kunt u:

  • Een data-abonnement afstemmen op de behoeften van uw organisatie;
  • Internet gebruiken in een beveiligde omgeving;
  • Flexibel werken op het eigen bedrijfsnetwerk;
  • Bandbreedte toewijzen per verbinding of applicatie;
  • Profiteren van een redundante oplossing of extra bandbreedte.

Kortom, met een Private-APN  haalt u het maximale uit je 5G-verbinding, terwijl u de veiligheid en efficiëntie van uw bedrijfsnetwerk waarborgt.

Benieuwd naar de internetmogelijkheden op uw locatie? Check uw postcode!

Onze postcode-check brengt in kaart welke verbindingen er leverbaar zijn op uw locatie.