SD-WAN

Software Defined Network

Software Defined Wide Area Network (SD-WAN) is een type computernetwerk dat het verbinden van verschillende internetverbindingen mogelijk maakt, denkt u hierbij aan xDSL, glasvezel, mobiel of ander IP-transport laag.

SD-WAN combineert deze verschillende connectiviteit opties. Hierdoor is het voor u als klant eenvoudiger om bedrijfslocaties aan te sluiten op het interne netwerk.

Een SD-WAN heeft een virtuele WAN-architectuur en een software gestuurde technologie. Een belangrijk element van een SD-WAN is de gecentraliseerde besturing, zodat netwerkverbindingen, beveiligingsmechanismen, beleid, applicatiestromen en algemeen beheer worden gescheiden van de bijbehorende hardware.

De voordelen

Een SD-WAN-architectuur combineert de voordelen van IP-VPN met de flexibiliteit van extra connecties. Ingebouwde intelligentie splitst verkeer op zodat dataverkeer wat rechtstreeks naar het internet en de cloud moet, daar ook snel komt. Daar komt bij dat intelligentie in SD-WAN ook Quality of Service (QoS) kan garanderen door bijvoorbeeld videoverbindingen voorrang te geven op uitgaande mails, zodat digitale vergaderingen ook bij beperkte bandbreedte vlot verlopen.

Wanneer stapt u over op SD-WAN ?

Alle informatie over SD-Wan vindt u in onze whitepaper. Download deze nu gratis.

Vul uw gegevens in en we mailen het document    Check uw postcode

    Onze postcode-check brengt in kaart welke verbindingen er leverbaar zijn op uw locatie.