Locatie typen

Als klant hoort u regelmatig providers praten over locatie typen, on-net, near-net en Off-net locaties. Wat houdt dit in, waarom is dit voor u als klant belangrijk om te weten ?
Hieronder leggen we dit voor u uit.

Locatie typen

Wat houden de locatie-aanduidingen WEAS A, B, C en FTTO in?
De volgende aanduidingen worden door KPN gebruikt:

Fiber To The Office (FTTO): Bedrijventerreinen
WEAS A: Groot stedelijk gebied
WEAS B: Stedelijk gebied
WEAS C: Buitengebied

Wat zijn de definities van ‘On-net’, ‘Near-net’ en ‘Off-net’ locaties ?

Hoewel de inhoudelijke definities van deze termen per telecom operator kunnen verschillen, worden in algemene zin de volgende definities gehanteerd:

On-net: De fiberaansluiting is reeds inpandig aanwezig op de eindklantlocatie en er zijn geen graafwerkzaamheden benodigd. Tijdens het uitvoeren van de sitesurvey/vooropname zal moeten blijken of de vezels gebruikt kunnen worden. Mocht dit niet het geval zijn dan zal de order gewijzigd worden naar Near-net.

Near-net: De eindklantlocatie ligt binnen een door de telco bepaalde graafafstand (KPN 250m, Eurofiber 500m, Tele2 +/- 250m) van het dichtstbijzijnde aansluitpunt en voldoet aan aanvullende bepalingen van de telco. Eén van die bepalingen is bijvoorbeeld dat de aanleg geen obstakels hoeft te kruisen (bijvoorbeeld water, spoor of wegen).

Off-net: De eindklantlocatie ligt ver verwijderd van het dichtstbijzijnde aansluitpunt. Bij de beschikbaarheidscontrole wordt weergegeven of er een standaardtarief mogelijk is of dat er een maatwerkofferte moet worden opgevraagd.

Wat zijn de definities van NLS1, NLS2 en NLS3 voor Zakelijk Fiber ?

NLS 1: Glasvezels beschikbaar. Alleen patchen, geen graaf- of laswerkzaamheden nodig.

NLS 2: Glasvezels beschikbaar, maar laswerkzaamheden zijn nodig.

NLS 3: Geen glasvezels (meer) beschikbaar. Laswerkzaamheden en/of graafwerkzaamheden benodigd, vergelijkbaar met een Near-net order.

Kan een fiber verbinding verhuisd worden?

Het verhuizen van fiber is niet mogelijk. De huidige verbinding dient eerst te worden opgezegd. Vervolgens kan een verbinding worden besteld voor de nieuwe locatie.

Benieuwd naar de internetmogelijkheden op uw locatie? Check uw postcode!

Onze postcode-check brengt in kaart welke verbindingen er leverbaar zijn op uw locatie.