VPN verbinding cloudplatformen

ZakelijkGlasvezel.nl levert veilige VPN verbindingen voor alle grote cloudplatformen zoals Microsoft Azure, Amazon AWS en Google Cloud Platform). Zo creëert u uw eigen privé netwerk waarbij er geen data over een open internetverbinding wordt verstuurd. Het koppelen van de dataserver aan de infrastructuur op uw locatie of in een co-locatieomgeving wordt hiermee erg eenvoudig.

Hoe werkt een directe netwerkverbinding (WAN) met Azure, AWS of Google Cloud?

Hieronder leggen we in het kort uit hoe u via een bestaande, openbare internet verbinding een cloudplatform koppelt aan uw netwerk. Vervolgens laten we zien hoe dit zou zijn met een particuliere (WAN) verbinding.

Punt-Punt VPN (de bestaande verbinding)

Een punt-punt VPN verbinding is een particuliere en beveiligde verbinding over het openbare Internet. Deze optie biedt u de mogelijkheid om u netwerk uit te breiden via virtuele netwerk(en) binnen Azure. Een dergelijke verbinding is vaak goed beveiligd door de VPN tunnel.
Een nadeel van deze verbinding is dat alle data over het openbare Internet wordt verstuurd. Wat betekent dat de bandbreedte en stabiliteit van de verbinding aan veel variabelen onderhevig is. Denk bijvoorbeeld aan het aantal ISPs en landen waar uw verbinding tussen moet schakelen. Een ander nadeel is vooral bij grotere bedrijven van toepassing. Dan zal het grootste deel van het verkeer via één vestiging (Site A) lopen waardoor hier een bottleneck kan ontstaan.

Azure ExpressRoute, AWS Direct Connect, Cloud Interconnect

Microsoft, Amazon en Google bieden een particuliere netwerkverbinding aan met de cloud services. Daarmee is het mogelijk om Azure, AWS of Google Cloud Platform aan een WAN (IP-VPN / MPLS) toe te voegen. Uw cloud services worden zo beschikbaar zoals andere vestigingen in het netwerk.

ZakelijkGlasvezel.nl zorgt voor deze netwerkverbinding zodat u zich kan richten op de configuratie van uw hybride cloud. Onafhankelijk van cloudplatform.
De verbinding is volledig onafhankelijk van het cloudplatform. U heeft dus alle vrijheid bij het kiezen van het platform.

Microsoft biedt het cloudplatform Azure aan. Hiermee is het mogelijk om moderne website en webtoepassingen te implementeren en schalen, SQL database-as-a-service te beheren of machine learning toe te passen. Daarmee biedt Azure het volledige pakket aan van cloud computing services, van infrastructure-as-a-service (IaaS) tot volledig gemanagede Platform-as-a-service (PaaS).
Via een ExpressRoute verbinding maakt ZakelijkGlasvezel.nl het mogelijk om Azure direct en gesloten te verbinden met uw eigen WAN (IP-VPN / MPLS). Wij vertellen u graag meer over onze verbindingsmogelijkheden.

Wij zijn een onafhankelijke exchange provider

Als u de verbinding via ZakelijkGlasvezel.nl afsluit bent u niet afhankelijk van de cloud leverancier (Microsoft, Amazon of Google). We bieden altijd een stabiele en betrouwbare verbinding zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Zeer eenvoudig configuratie in uw eigen IP-VPN / MPLS netwerk

Lagere kosten voor bandbreedte gebruik

Door de punt-punt verbinding (site-to-site) betaalt u niet meer los voor de data die over het openbare internet wordt verstuurd. Hierdoor heeft u veel lagere kosten voor het bandbreedte gebruik. Besparingen kunnen oplopen tot 50%.

ZakelijkGlasvezel.nl denkt graag met u mee

ZakelijkGlasvezel.nl bied flexibele oplossingen waarbij we meedenken met onze klanten om zo de beste oplossing te leveren. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over de mogelijkheden.

Hoge snelheid gegarandeerd (tot 10 Gb/s)

De snelheid van de verbinding is volledig af te stemmen op uw eigen wensen, van 10Mb/s up- en download tot 10 Gb/s. Wanneer u meer data wilt versturen dan schalen wij de verbinding eenvoudig met u mee. Wilt u verzekerd zijn van een hoge snelheid? Dan raden we een glasvezelverbinding aan.

Wat zijn de kosten voor de verbinding?

De kosten voor de VPN verbinding zijn volledig afhankelijk van uw eigen wensen. Deze bespreken we graag met u zodat we een passend voorstel op maat kunnen maken. Prijzen kunnen namelijk variëren van € 90 per maand tot enkele duizenden euro’s. Naast de verbinding heeft u ook kosten bij Amazon en Microsoft.

Veilige en zeer betrouwbare verbinding (99,9% beschikbaarheid)

ZakelijkGlasvezel.nl levert standaard met een SLA met 99,9% beschikbaarheid. Zo bent u verzekerd van een stabiele en betrouwbare verbinding met uw cloudplatform en blijven bedrijf kritische processen ten alle tijden werken.

Benieuwd naar de internetmogelijkheden op uw locatie? Check uw postcode!

Om te zien wat de beschikbare internetmogelijkheden zijn op uw adres.